2016. március 26., szombat

2016. március 22., kedd

Szerzetesi térkép

Még tavaly a megszentelt élet évének alkalmából elkészült egy ún. szerzetesi térkép, amely tartalmazza Magyarország összes szerzetesrendjének adatait és az általuk fenntartott intézmények információit is. Így természetesen a mi rendünk és a Szent Erzsébet Otthonunk is megtalálható rajta.
 
 
 

2016. március 16., szerda

Kőszegi zarándoklat

Közösségünkkel nagyböjti zarándokutat tettünk Kőszegre, hogy megjárjuk a gyönyörű természeti környezetben található keresztutat. Hazánkban a legtöbb fogadalmi emléket, az 1709 és 1711 között pusztító pestisjárvány után emelték hálából - így pl. a városunkban, Győrben a Széchenyi téren található Mária oszlopot is -, egyrészt a felgyógyultakért, másrészt, hogy az újabb sorscsapások elkerüljék városukat. Kőszeg város lakói a Szentháromság oszlop felállítása mellett egy templom felépítésére is fogadalmat tettek, melynek helyszínéül a város melletti Kálvária-hegyet választották ki, és amely a provinciális barokk egyik legszebb magyarországi alkotása lett. A templomhoz – amely mellől gyönyörű panoráma nyílik a városra – kőfallal védett kert és remetelak is csatlakozik, ahol gróf Wels Henrik, Kőszeg remetéje, a templom első festője lakott.
 
 
A Szent Kereszt Kálvária templom előtt
 

2016. március 5., szombat

Ima hivatásokért

Ó, Atyánk, Szent Alexius és minden testvérünk közbenjárására a mennyben, akik előttünk távoztak el, kérjük, hívj férfiakat, hogy csatlakozzanak Kongregációnkhoz. Add meg, hogy szaporodjanak a hivatások, akik életutunkat választják, hogy szolgálatunk, amely több, mint 800 éve kezdődött, továbbra is gyógyulást hozzon ebbe a megtört világba. Ámen